Home

Nieuws 294 x bekeken

Franse boer schiet vermeende truffeldief dood

Valence – De Franse politie heeft een 32-jarige boer uit de Drôme-aangehouden omdat hij een vermeende truffeldief dood heeft geschoten.

Volgens de officier van justitie in Valence wordt de boer beschuldigd van moord met voorbedachte rade. ’’Als je een geweer pakt om iemand te bedreigen, dan heb je ook de intentie om te schieten,” stelt de officier van justitie.

De aanhouding houdt de gemoederen in dit deel van Frankrijk sterk bezig. Vrienden van de aangehouden boer, die voorzitter is van de regionale afdeling van de Jeunes Agriculteurs, organiseerden een betoging voor de rechtbank in Valence. Ook de organisatie van truffeltelers heeft demonstraties aangekondigd.

De boer trof bij een nachtelijke inspectie van zijn truffelvelden een man aan en beschoot hem twee keer met zijn geweer. Volgens de advocaat had die iets in zijn handen dat leek op een schietwapen. Bij het stoffelijke overschot van het slachtoffer (43) zou geen wapen maar wel een speciaal truffelschepje zijn aangetroffen.
De vader van de boer is tegelijkertijd opgepakt wegens het veranderen van de plaats van een misdaad. Hij wordt er van beschuldigd het jachtgeweer door een gewoon geweer te hebben vervangen. Tenslotte wordt een vriend van de familie verdacht van het verbergen van het moordwapen.

Truffels kunnen een waardevolle buit zijn. Op de traditionele markt in Lalbenque brengen de ’zwarte diamanten’ momenteel rond de 500 euro per kilo op terwijl voor de beste soorten bijna 1.000 euro per kilo wordt neergeteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.