Home

Nieuws 157 x bekeken

Fout PVV leidt tot verwerping fonds nertsenhouders

Den Haag – Er komt vooralsnog geen compensatiefonds voor nertsenhouders. Een amendement daarvoor van SP en PvdA kreeg donderdag door een ommezwaai van de PVV onvoldoende steun.

Kamerlid Dion Graus had een dag eerder nog aangekondigd voor het voorstel te zullen stemmen. Dat dit niet is gebeurd, komt volgens hem door een misverstand. ”Wij zijn unaniem voor dit plan”, zegt hij. ”Bij de eerstvolgende mogelijkheid gaat de PVV daarom dit voorstel alsnog aan een meerderheid helpen.”

Dat is op zijn vroegst in maart, want pas dan kan het amendement opnieuw in stemming worden gebracht. Volgens de SP leidt deze uitglijder van de PVV echter niet tot een vertraging van het proces van behandeling. De CU stemde wel voor het voorstel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.