Home

Nieuws 2 reacties

Europese boerenbond kritisch over klimaatakkoord

Brussel – De Europese federatie van landbouworganisaties en coöperaties Copa-Cogeca heeft gemengde gevoelens bij het resultaat van de klimaatconferentie in het Mexicaanse Cancún.

Secretaris-generaal Pekka Pesonen zegt – vier dagen na het bereikte akkoord – dat er meer vooruitgang kon worden geboekt. Hij betreurt dat het akkoord niet de belangrijke rol van de voedselproducenten onderstreept.

De voedselproductie kan volgens Pesonen een belangrijke rol spelen bij de aanpassing aan de klimaatverandering, zowel als de beperking van de klimaateffecten. ”Wij denken dat de broeikasgasemissie kan afnemen terwijl tegelijkertijd de productie wordt opgevoerd in de Europese landbouw en bosbouw. Dat is ook cruciaal, gezien de voorspellingen van de FAO dat de productie in 2050 moet zijn verdubbeld.”

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.