Home

Nieuws

Engelsen begonnen met uitbetalen toeslagrechten

Londen – Het Engelse plattelandsministerie Defra is begonnen met het uitbetalen van de toeslagrechten over 2010.

Het ministerie verwacht binnen een paar dagen zo’n 1,2 miljard euro over te maken waarmee 75 procent van alle aanvragen afgehandeld zou zijn. Nog eens 20 procent zou voor eind maart 2011 geregeld moeten zijn, aldus staatssecretaris Jim Paice van landbouw.

”Tegen de achtergrond van het extra werk door het vorig jaar bijgewerkte perceelsregister en het terugbrengen van het aantal medewerkers wordt het nog een hele uitdaging,” aldus Paice. De bewindsman zit zelf een commissie voor die er op toeziet dat het Rural Payment Agency zich aan haar toezeggingen houdt.

Paice benadrukt daarbij dat ’accuraatheid bij de betalingen voorop staat’. ”Ik ben vastbesloten om het agentschap beter te laten werken zo dat de uitstaande vraagstukken opgelost kunnen worden en het RPA de boeren in de nabije toekomst een betere dienstverlening kan bieden.”

De toeslagrechten voor de andere delen van Groot-Brittannië worden geregeld door de regionale regeringen aldaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.