Home

Nieuws 165 x bekeken

’Eigen belangen frustreert natuurontwikkeling’

Amersfoort – De natuurontwikkeling in Nederland wordt verstoord doordat natuurorganisaties, boeren en lokale overheden zich te veel focussen op de eigen belangen. Dat zegt adviseur Philip Drontmann van Twynstra Gudde advies.

”Verdieping in de belangen van andere betrokken partijen en in samenwerking ontbreekt”, zegt Drontmann. ”De betrokken partijen bij natuurontwikkelingsprojecten denken te veel in onmogelijkheden in plaats van mogelijkheden. Partijen durven zich onvoldoende kwetsbaar op te stellen, uit angst om de contole te verliezen”, constateert de adviseur.

Door deze houding blijven gedeelde belangen onderbelicht, vindt Drontmann. Hij roept gemeenten en provincies op om het voortouw te nemen in natuurontwikkelingsprojecten. ”Zij moeten in de beleidsfase de betrokken partijen benaderen en hen met elkaar in gesprek laten gaan. Het aantal conflicten neemt af, projecten vinden sneller doorgang en miljoenen worden bespaard”, aldus de adviseur.

Of registreer je om te kunnen reageren.