Home

Nieuws 195 x bekeken

Duitsland waarschuwt voor kruidendrug

Berlijn - De als natuurlijke drugs verkochte zogeheten Lava Red is allesbehalve onschadelijk, zo waarschuwen de Duitse politie, artsen en psychologen zondag in Duitse media.

Het roken kan circulatiestoringen, paniekaanvallen en verslaving veroorzaken. Het als 'rookwaar om te mediteren' of 'wierrookmengsel' aangeboden roesmiddel bestaat uit gedroogd plantaardig materiaal, dat besproeid is met een cannabinoïde. Deze stof wordt gemaakt uit hennep en zorgt voor een roes.

Volgens Duitse experts is deze stof levensgevaarlijk omdat die verslavend zou zijn. "De synthetische cannabinoïde heeft een grote invloed op de stofwisseling in de hersenen en bovendien wordt de geestelijke ontwikkeling verstoord'', aldus professor Christoph Müller. Hij is verbonden aan een verslavingskliniek in een kinderziekenhuis in Hannover, waar steeds meer kinderen met een 'kruidenroes' behandeld worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.