Home

Nieuws 209 x bekeken

Duitsland schrapt meldplicht voor 31 zeldzame dierziektes

Berlijn - Het Duitse landbouwministerie zet het mes in het aantal meldplichtige dierenziektes.

Een wijziging van de verordening voorziet in een opheffing van de meldplicht voor 31 verschillende kwalen en aandoeningen. Het gaat daarbij volgens het ministerie om ziektes die bij voorbaat nauwelijks meer voorkomen of zo goed als geen economische consequenties met zich meebrengen, zoals bijvoorbeeld de snuffelziekte bij varkens (atrofische rhinitis) en zg. uierpokken (parapoxinfecties). De lijst is opgesteld door een groep van deskundigen onder leiding van het nationale voedsel- en veterinaire veiligheidslaboratorium, het Friedrich-Loeffler-Institut (FLI). De zaak moet formeel nog goedgekeurd worden door het parlement.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.