Home

Nieuws 176 x bekeken

Duitsland hervat publicatie namen grote subsidieontvangers

Berlijn - De ontvangers van landbouwsubsidies in Duitsland worden vanaf april 2011 deels weer openbaar gemaakt.

Dat heeft landbouwminister Ilse Aigner toegezegd. De openbaarmaking beperkt zich tot de grotere ontvangers met de status van juridische rechtspersoon, dat wil zeggen vennootschappen, coöperatieve verenigingen en dergelijke. De namen van kleinere ontvangers en natuurlijke rechtspersonen blijven buiten de maatregel in afwachting van een nieuwe regeling uit Brussel voor de hele EU. Die regeling wordt gemaakt in verband met de uitspraak van het Europese Hof, die in november na een klacht van een paar Duitse boeren een stokje stak voor de openbaarmaking van de namen van de subsidieontvangers.

Het Duitse landbouwministerie stelt het vonnis de afgelopen weken grondig te hebben bestudeerd en is daarbij in samenspraak met de Europese Commissie tot de conclusie gekomen dat de juridische rechtspersonen wel kunnen worden vrijgegeven voor publicatie.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.