Home

Nieuws 173 x bekeken

Duitsers kennen EU-biologisch Keurmerk niet

Berlijn – Het Europese biologisch keurmerk is bij 70 procent van de Duitse consumenten onbekend.

Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Emnid in opdracht van de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE). 48 procent van de ondervraagden heeft minder fiducie in het 1 juli dit jaar ingevoerde EU-logo dan in het Duitse certificaat.

TNS onderzocht ook redenen waarom biologische voeding wordt gekocht. Dierenwelzijn en de wens om een qua middelenresten en andere schadelijke stoffen zo schoon mogelijk product in handen te krijgen blijken het hoogst te scoren. Deze redenen worden opgegeven door resp. 90 en 89 procent van de ondervraagden. Voor 86 procent is tevens de regionale herkomst een belangrijke drijfveer.

Of registreer je om te kunnen reageren.