Home

Nieuws

Duitser geeft Nederlandse vruchtgroente een 6,1

Zoetermeer - Duitse consumenten beoordelen Nederlandse vruchtgroente met een 6,1.

Drie jaar geleden lag dat rapportcijfer nog op 4,1, zo meldt het GroentenFruitbureau in een persbericht. Nederlandse tomaat, paprika en komkommer scoren vooral goed op 'versheid', 'zonder schadelijke stoffen' en 'gezondheid'. Het Nederlands product blijft matig scoren op de beoordeling voor productiewijze.

Het GroentenFruitbureau maakt de voorlopige resultaten van het imago-onderzoek bekend in de aanloop naar het besluit dinsdag over verlenging van de promotiecampagne in Duitsland. Het voorstel wordt besproken in de sectorcommissie groente en fruit van het Productschap Tuinbouw.

De stijging van de waardering van 4,1 naar 6,1 is groot, erkent het bureau. Een deel van de verklaring lijkt te liggen in een algeheel positiever beeld over groente. "Ook Spaanse producten werden positiever beoordeeld", zegt directeur internationaal Jochem Wolthuis. De export naar Duitsland zit ook juist in de lift. Nederland is nu wel het tweede voorkeursland voor Duitsers na het product uit Duitse teelt. Eerder moest Nederland Spanje en Italië voor zich dulden. Zo kreeg Nederlands product een betere beoordeling op smaak. Duitsers zijn gematigd positief over de smaak van product uit Nederland en neutraal over de smaak van Spaans product.

In januari verwacht het GroentenFruitbureau meer details over het imago-onderzoek bekend te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.