Home

Nieuws

Duitse slachtgewichten vleesvarkens blijven stijgen

Bonn - De stijgende trend bij slachtgewichten van vleesvarkens in Duitsland zet zich nog steeds door. Wekelijks komt er tot dusver tussen de 100 en 200 gram bij.

Volgens de monitoring van marktbureau AMI werden in de laatste volle week van november de varkens gemiddeld 1 kilo zwaarder afgeleverd bij de verwerkers dan in dezelfde week van vorig jaar. In november was het gemiddelde slachtgewicht 95,8 kilo tegen 95 kilo vorig jaar.

Oorzaak van de aanhoudende gewichtstoename is de overschakeling van de leidende slachterijen op afrekening met behulp van het geautomatiseerde classificatiesysteem AutoFom. Dit vergt hogere hamgewichten om dezelfde prijs te verkrijgen als bij de oude Fom-noteringen.

Een van de kleinere slachterijen die zich afgelopen week genoopt zag het voorbeeld van de marktleiders te volgen is EGO in Osnabrück.

Of registreer je om te kunnen reageren.