Home

Nieuws 187 x bekeken

Duitse oplichters misbruiken openbare subsidiegegevens

Berlijn - Onbekende oplichters proberen onder de vlag van de landbouwministeriële instantie Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE) Duitse boeren geld afhandig te maken middels een e-mail.

Hierin worden zij aangemaand om binnen 14 dagen een bijdrage te betalen aan een fictief klimaatfonds.

De hoogte van de bijdrage die wordt geëist is vastgesteld naar rato (1,6 procent) van de in 2009 uitbetaalde Europese subsidies. Het bedrag dat de oplichters hopen te krijgen kan zo al gauw oplopen tot vele honderden euro’s.

De BLE heeft vandaag de ontvangers van de mails via de boerenorganisaties gewaarschuwd dat het niets met de e-mail te maken heeft. In een verklaring stelt de boerenbond Rheinischer

Landwirtschaftsverband (RLV) los daarvan vast dat de oplichtingspoging de consequentie is van de openbaarmaking van de namen van de subsidieontvangers. "In de gefalsificeerde aanschrijvingen konden daardoor de individuele premies exact aangegeven worden," aldus de bond, die stelt voor dit soort misbruik voortdurend te hebben gewaarschuwd.

Of registreer je om te kunnen reageren.