Home

Nieuws 317 x bekeken

Duitse komkommer- en slaprijzen gestegen

Wiesbaden - De consumentenprijzen van komkommers in Duitsland waren in november ruim 60 procent hoger dan in november vorig jaar.

Wiesbaden – De consumentenprijzen van komkommers in Duitsland waren in november ruim 60 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat signaleert het Statistische Bundesamt. De komkommerprijzen zijn daarmee harder gestegen dan alle andere producten die in de detailhandel verkrijgbaar zijn, inclusief non-food.

Op de tweede plaats op de ranglijst van grootste stijgers staan kropsla en ijsbergsla. Deze groenteproducten werden ruim 35 procent duurder. Aardappelen en savooiekool noteren ook hoog, voor deze groente moet 25 procent meer worden betaald dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.