Home

Nieuws

'Duitse bio-bedrijven doen het beter dan gangbare’

Braunschweig - Het merendeel van de biologische landbouwbedrijven in Duitsland behaalt betere resultaten dan de gangbare bedrijven.

Dat is de conclusie die het researchinstituut vTI trekt.

Uitgaande van de resultaten in 2008/09 waren de resultaten van de bio-boeren volgens het vTI ruim 20 procent per arbeidskracht hoger, ongeacht de grote onderlinge verschillen. 17 procent van de bio-bedrijven behaalt bijvoorbeeld nog niet de helft van het resultaat van de gangbare. Daar staat tegenover dat 30 procent een twee keer zo hoog resultaat behaalt.

Uit een door het vTI onder de bio-boeren gehouden enquête blijkt verder dat circa de helft van hen tevreden tot zeer tevreden is met de positie van het eigen bedrijf. 44 procent gaat ervan uit dat de economische situatie zich de komende jaren niet zal veranderen. Ruim de helft gelooft dat het bedrijf over 20 jaar ook nog bestaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.