Home

Nieuws 154 x bekeken

Drie ministeries gaan voor erfgoed en ruimte

Den Haag - Drie ministeries hebben de handen ineen geslagen met drie universiteiten en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, om ervoor te zorgen dat Nederland in de komende decennia verantwoord wordt ingericht, met voldoende aandacht voor de historie.

Voor het zogenoemde onderwijsnetwerk Erfgoed en Ruimte zijn drie hoogleraren aangesteld. Delen van Nederland hebben te maken met bevolkingskrimp en leegstand. In andere delen is juist meer behoefte aan bouwgrond, terwijl waterbeheersing en klimaatverandering ook een steeds grotere rol spelen bij de ruimtelijke inrichting. Het onderwijsnetwerk gaat onderzoek doen naar duurzame oplossingen met voldoende aandacht voor de geschiedenis en de identiteit van het in te richten gebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.