Home

Nieuws 241 x bekeken

Dikke laag sneeuw in Westen

De Bilt – De sneeuwval van gisteren heeft plaatselijk een dikke laag sneeuw achtergelaten. Dat blijkt uit een overzichtskaart van het weerinstituut KNMI.

In Zeeland is op een aantal plaatsen 15 tot 20 centimeter sneeuw gemeten. In Wilhelminadorp ligt er een laag van bijna 25 centimeter, blijkt uit het overzicht. In Noord- en Zuid-Holland kwam tussen de tien en vijftien centimeter sneeuw naar beneden. In de rest van het land lag vanmorgen ongeveer 5 centimeter.

De sneeuwval heeft gisteren tot veel overlast geleid, met name in Noord- en Zuid-Holland. Het KNMI verwacht dat het vanavond en vannacht weer gaat sneeuwen. Het sneeuwgebied trekt langzaam van het Zuidwesten naar het Noordoosten.

Ook elders in Europa waren er grote problemen als gevolg van sneeuwval. In Duitsland bleven vrachtauto's in de sneeuw steken kwamen de eerste tankstations al zonder brandstof te zitten omdat er geen aanvoer mogelijk was.

In het noordwesten van Engeland viel afgelopen nacht circa 20 centimeter sneeuw. Op de M6 in Lancashire strandden honderden vrachtwagenchauffeurs in de sneeuw. In het zuiden van Wales zijn verscheidene wegen gesloten. In het graafschap Buckinghamshire in het zuidoosten van Engeland was het 13 graden onder nul.

De autoriteiten in Noord-Ierland repten gisteren over de meest barre winterse omstandigheden van de afgelopen vijfentwintig jaar. De Vlaamse zender VRT meldt dat het afgelopen nacht in België vooral flink heeft gesneeuwd in de provincies Antwerpen, Oost- Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Veel secundaire wegen en snelwegen zijn moeilijk begaanbaar. Ook in Italië is sprake van een chaos. In de regio Toscane zijn tal van wegen ondergesneeuwd.

Het winterweer teistert zelfs het Noord-Afrikaanse Algerije, meldt persbureau ANP. In de kuststad Tizi Ouzou viel 30 centimeter sneeuw. Daardoor viel de elektriciteit uit, evenals telefoonverbindingen. Het verkeer kwam op veel wegen tot stilstand.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.