Home

Nieuws 236 x bekeken

Denemarken probeert het met biologische biovergisting

Kopenhagen- De Deense landbouwminister mikt op biovergisting met biologisch, dat wil zeggen zonder kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen geteeld plantaardig materiaal.

Bewindsman Henrik Høegh meent dat daardoor het biologische areaal sneller kan gaan groeien dan tot dusver, ook omdat daardoor na het vergistingsproces voor de bioteelt geschikte mest vrijkomt. In grote delen van het land is daaraan een tekort. De komende drie jaar stelt hij 1,6 miljoen euro beschikbaar aan initiatiefnemers die pilootprojecten willen opzetten. Volgens Høegh zijn de ervaringen in Denemarken met biovergisting van plantaardige grondstoffen tot nu toe namelijk slecht op grond van technische problemen. Met de pilots moeten daar oplossingen voor worden gevonden. Biovergisting draait in Denemarken momenteel vooral op mest.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.