Home

Nieuws

Denemarken met Nederland en Duitsland in milieucertificaat voor machines

Kopenhagen - Landbouwmachines en stalsystemen en –toebehoren kunnen met ingang van volgend jaar in Nederland, Denemarken en Duitsland een groen certificaat krijgen.

De op initiatief van de Deense overheid opgezette certificering met de naam Vera (Verification Environmental Technologies for Agricultural Production) moet de onderlinge handel in de bedoelde producten vergemakkelijken. Niet alleen de fabrikanten en toeleveranciers profiteren daarvan, maar ook de boeren, en wel op grond van meer competitie tussen de leveranciers en een grotere keuze.

Op termijn kunnen ook andere landen zich aansluiten bij de overeenkomst over de toepassing van milieustandaards en –normen, zo heet het in een mededeling van de Deense milieuminister Karen Ellemann Jensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.