Home

Nieuws 316 x bekeken

De Heus sluit overeenkomst met Aviagen EPI

Ede – Voerfabriek De Heus Polen heeft een overeenkomst gesloten met Aviagen EPI (producent van Ross vleeskuikenfokmateriaal).

Het contract betreft de levering van speciaal voer voor de grootouderdieren van Aviagen EPI-fokkers. De fokkers leveren broedeieren voor de nieuwe broederij van Aviagen in het Duitse Hilbersdorf.

De Heus werkt in Nederland al langer samen met Aviagen. Daarom is in dit geval De Heus Polen gevraagd ook daar het voer te leveren. De Heus heeft hiertoe geïnvesteerd in een nieuwe fabriek in Miescisko, zo’n 50 kilometer ten noorden van Poznan.

Het voer voor de grootouderdieren moet aan zware specificaties voldoen. Het voer wordt bijvoorbeeld verhit gedurende een korte tijd in een gesloten systeem om zo bacteriële besmettingen uit te kunnen sluiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.