Home

Nieuws 1 reactie

Daan van Doorn leidt Brabantse vee-commissie

’s-Hertogenbosch – Daan van Doorn gaat de Brabantse topcommissie leiden, die voor de provincie advies uitbrengt over de Brabantse veehouderij.

”We hebben nu de omvang van de bouwblokken beperkt. De vraag is: hoe nu verder?. Daar gaat de commissie mee helpen”, aldus een woordvoerder van de provincie Noord-Brabant.

De overige commissieleden zijn Pieter Winsemius, (milieu/ duurzaamheid), Ab Klink (volksgezondheid), Felix Rottenberg (voedselvraagstukken), Marijke Vos (burgers en consumenten), Rogier Arntz (nieuwe marktconcepten), Jeroen Naaijkens (agrarisch onderwijs), Marrtin Scholten (wetenschappelijk landbouwonderzoek). en Ad Hectors (agrosector en agrobusiness). Alle commissieleden nemen op persoonlijke titel deel.

Op basis van de prominenten in de commissie verwacht de provincie waardevolle inzichten te krijgen om het beleid rondom verduurzaming handvaten te geven. De commissie zal voor het zomerreces advies uitbrengen.

ZLTO reageert positief. ”Het is goed dat deze commissie is geïnstalleerd en dat zij gezamenlijk gaan kijken naar verduurzaamheid van de totale food- en agricomplex”, aldus ZLTO.  Of de commissie met nieuwe inzichten zal komen is moeilijk in te schatten. ”Maar het is in ieder geval van groot belang dat er een gezamenlijke agenda komt. Gezien de bijzondere bezetting van de commissie hebben we hoge verwachtingen.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    waarom is hier nog niet een praktijkboer bij of gaat het de landbouw niets aan

Of registreer je om te kunnen reageren.