Home

Nieuws

Copa Cogeca tegen verlaging Europees landbouwbudget

Brussel – De Europese boerenorganisatie Copa Cogeca is tegen het voorstel om het Europese landbouwbudget met 3 procent te verlagen in 2011.

Secretaris-generaal Pekka Pesonen benadrukt dat de inkomens van Europese boeren afgelopen jaar bijna 12 procent zijn gedaald. ”De agrarische inkomens raken op kritiek niveau. Ze zitten op minder dan 50 procent van de gemiddelde inkomens in andere sectoren”, aldus Pesonen.

Hij voegt er aan toe dat agrariërs te maken hebben met liberalisering van de markt, klimaatvernaderingen en sterke prijsschommelingen van agrarische producten. ”Met de toenemende vraag naar voedsel is het totaal onacceptabel om de druk voor Europese boeren en tuinders nog verder te verhogen”, aldus Copa Cogeca.

Of registreer je om te kunnen reageren.