Home

Nieuws 1 reactie

Cogem heeft geen bezwaar tegen invoer nieuwe mais

Den Haag - De nieuwe maislijn NK603xT25 van Monsanto kan ingevoerd en verwerkt worden, zonder risico’s voor mens en milieu.

Dat zegt de Commissie Genetische Modificatie in een advies aan staatssecretaris Joop Atsma (Milieu).
De maislijn heeft ingebouwde eigenschappen die de mais bestand maakt tegen de bestrijdingsmiddelen glyfosaat en glufonisaatammonium. Het gaat om een ras dat via traditionele kruising van twee transgene maisrassen tot stand is gekomen. De mais is in andere landen buiten Europa voor de teelt toegelaten.
Cogem heeft niet gekeken naar de mogelijke risico’s van incidentele consumptie van de mais. Dat wordt door het Europese voedselveiligheidsagentschap EFSA uitgevoerd. Daar doet de Cogem geen uitspraak over.

Eén reactie

  • no-profile-image

    bram

    Zo blijf er zeker eten op onze aardbol voor iedereen

Of registreer je om te kunnen reageren.