Home

Nieuws 164 x bekeken

Clubs slaan handen ineen voor natuurbehoud

Amsterdam – Ruim twintig natuur- en milieuorganisaties bundelen de krachten voor behoud van natuur en landschap. De nieuwe coalitie Hart voor Natuur is ontstaan in een reactie op de ”buitenproportionele bezuinigingsplannen” van het kabinet, melden de initiatiefnemers donderdag.

Hart voor Natuur voorziet dat de aangekondigde bezuinigingen (jaarlijks 300 miljoen euro) zo ingrijpend zijn dat de natuur en het landschap dat de Nederlanders zo koesteren nooit meer hetzelfde zal zijn. Bezuinigingen zijn in deze tijd nodig, maar afbraak niet, stellen ze.

In de nieuwe coalitie slaan onder meer Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Milieudefensie, Natuur en Milieu, de Vlinderstichting, 12Landschappen, Sovon Vogelonderzoek en Vogelbescherming Nederland de handen ineen.

Of registreer je om te kunnen reageren.