Home

Nieuws

Chinese GMO-wetgeving in de maak

Beijing - China werkt aan wetgeving die de invoer en uitvoer van genetisch gemodificeerde organismen (GMO) reguleert.

Dat schrijft het Chinese staatspersbureau Xinhua. De stap naar wetgeving zet volgens analisten mogelijk de deur open naar de grootschalige productie en import van GMO. Tot nu toe nam de Chinese voedselveiligheidsautoriteit zonder overkoepelende wetgeving toelatingsbeslissingen.

China is reeds de grootste producent van GMO-katoen. Vorig jaar zijn voor het eerst een GMO maïs- en rijstvariant door de eerste veiligheidscheck gekomen. De verwachting is dat de varianten binnen twee tot drie jaar de markt op komen.

Milieu-organisatie Greenpeace vond de afgelopen jaren niet-toegelaten rijstvarianten in China. China is net als de EU de laatste 10 jaar sceptisch geweest wat betreft toelating van GMO, anders dan de VS, Australië, Brazilië en Argentinië.

Of registreer je om te kunnen reageren.