Home

Nieuws 224 x bekeken

Cash settlement 60 cent hoger dan vorige week

Frankfurt – De termijnmarkt in Frankfurt berekent de cash settlement voor fritesaardappelen deze week op € 16,90 per 100 kilo.

Dat is 60 cent meer dan vorige week. De Nederlandse inbreng is verreweg het hoogst met € 18,30, ook al is dat gelijk aan vorige week. De Belgische inbreng in de cash settlement is berekend op € 16,73. Dat is 50 cent meer dan vorige week. Duitsland noteert € 16,43. Dat is 82 cent meer. De Franse notering stijgt 85 cent naar € 16,10.

Frankfurt berekent iedere week de cash settlementprijs op basis van aardappelnoteringen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. Tegen deze prijs worden termijncontracten afgewikkeld als de laatste handelsdag voor een aardappelcontract is verlopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.