Home

Nieuws

Campagne voor veilig werken in vleessector

Zoetermeer – Posters, zakboekjes en andere campagnemateriaal moet ervoor zorgen dat werknemers en werkgevers in de vlees- en vleeswarenindustrie veiliger gaan werken. Willem Dijkhuizen, sociaal secretaris van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren zegt dat binnenkort opnieuw een impuls wordt gegeven aan de campagne.

Ruim een week geleden kwam de vleesindustrie onder vuur door een rapport van de Arbeidsinspectie, waarin stond dat het risico op letsel bij onveilige machines en door scherpe messen nog steeds te groot is in een aantal gevallen. Dijkhuizen: ”We blijven werkgevers en werknemers wijzen op het belang van veiligheid.”

Een groot aantal bedrijven heeft inmiddels werk gemaakt van de verbetering van de veiligheid en de bewustwording van werknemers. Sommige bedrijven verspreiden de informatie in combinatie met de salarisstrook. Vleesch du Bois in Blokker doet het op die manier.

Helma Koeman van het Blokkerse bedrijf zegt dat timing belangrijk is, net als het vasthouden van de aandacht. ”Alle medewerkers krijgen broekzakboekjes bij hun salarisstrook. Komende maand krijgen ze die over mesveiligheid en over een of twee maanden die van machineveiligheid.”

Buitenlandse medewerkers krijgen de informatie in hun eigen taal aangeboden. De informatiepakketten zijn samengesteld in samenwerking met vakbonden, de Centrale Organisatie voor de Vleessector, de Productschappen Vee en Vlees en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.