Home

Nieuws

CBL verwacht topdrukte supermarkt rond kerst

Leidschendam - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) verwacht dit jaar een kerstomzet van 810 miljoen euro in de supermarkten.

Dat is een stijging van ruim 4 procent ten opzichte van vorig jaar. De supermarkten merken dat traditie nog altijd een belangrijke rol speelt bij het kerstdiner. Dit uit zich door grote belangstelling voor bijvoorbeeld wild en rollade en stoofpeertjes. Ook gourmetten en fonduen blijft populair.

“Consumenten besteden ook steeds meer zorg aan een passende wijn bij de gerechten. Bovendien proberen veel consumenten in de weken voorafgaand aan kerst al wat recepten en gerechten uit om er zeker van te zijn een lekker kerstdiner te kunnen voorschotelen aan familie en vrienden”, aldus Miranda Boer van CBL.

In de week voor kerst geeft de consument dit jaar ongeveer 200 miljoen euro meer uit aan zijn boodschappen dan in een normale week.

Of registreer je om te kunnen reageren.