Home

Nieuws

Britten slachten meer kippen dan vorig jaar

De Britse kippenslacht blijft dit jaar boven het niveau van 2009, maar het verschil neemt wel langzaam af.

In oktober werden 82,4 miljoen vleeskuikens geslacht, 2 procent meer dan vorig jaar. In de eerste zeven maanden van dit jaar was het verschil gemiddeld 7 tot 8 procent. Tot eind oktober zijn dit jaar nu 716,4 miljoen vleeskuikens geslacht vergeleken bij 799 miljoen over heel 2009. Dat blijkt uit de maandelijkse slachtcijfers van het plattelandsministerie Defra.

De productie van kippenvlees komt daarmee in de afgelopen maand uit op 126.200 ton, een toename met 3 procent op jaarbasis. Bij kalkoenen blijft de dalende lijn aanhouden. In oktober komt de slacht van dit pluimvee uit op 1.9 miljoen, ofwel 3 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Het aantal geslachte kalkoenen komt over de eerste tien maanden uit op 11.6 miljoen vergeleken bij 15,5 miljoen over heel 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.