Home

Nieuws

Britse boer mag bij sneeuwhulp op rode diesel rijden

Londen – Britse boeren mogen bij het slepen van gestrande auto’s of vrachtwagens of bij het helpen bij de gladheidsbestrijding op rode diesel rijden.

Dat heeft de belastingdienst, HM Revenue & Customs, meegedeeld.

Normaal is het streng verboden rode diesel te gebruiken voor andere dan agrarische bezigheden. De belastingdienst controleert daar ook scherp op en heeft bijvoorbeeld in het verleden bekeuringen uitgedeeld aan boeren die met hun tractor helpen geparkeerde auto’s op moddervelden weg te slepen.

De omstandigheden zijn nu echter zo uitzonderlijk dat HMRC een uitzondering op de regel wil maken. ’’Gedurende deze periode van extreem weer zullen we een pragmatische benadering aanhouden. Dat betekent dat boeren die met hun tractoren sneeuw ruimen of strooien bij bijvoorbeeld ziekenhuizen of scholen of ingesneeuwde dorpen ontzetten geen risico lopen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.