Home

Nieuws 215 x bekeken 1 reactie

Boerenbond komt met voeders van constante samenstelling

Deurne – Boerenbond Deurne heeft een nieuwe voerlijn in de markt gezet onder de naam Vitamax Fix. De samenstelling van deze voeders voor varkens blijft stabiel, ook als het prijsniveau van de grondstoffen wijzigt.

In de voerwereld is het meestal zo dat de mengvoerfabrikanten hun voersamenstellingen sturen op de nutriënten gehalten (energie en eiwit) en daarbij sterk rekening houden met de grondstofprijzen. Gevolg van de keus die Boerenbond Deurne nu maakt voor het Vitamax Fix concept is wel dat de prijzen van deze voeders sterker zullen fluctueren, afhankelijk van de prijzen van de grondstoffen die er in de voeders zijn verwerkt.
“Het grote voordeel is echter dat de samenstelling van het voer gelijk blijft en daarmee ook de gezondheid van de varkens en de technische resultaten”, aldus Ruud Michels, directeur voeders van de Boerenbond. De betere gezondheid van de dieren resulteert bovendien in een lager antibioticaverbruik.

Michels verwacht dat de Vitamax Fix-voeders ongeveer eenderde van de omzet aan varkensvoeders kan gaan uitmaken. “Als ik zo de ontwikkeling zie gaan we al aardig die kant op”.
Boerenbond Deurne begon dit voorjaar met de vleesvarkensvoeders. De zeugen en biggenvoeders zijn de afgelopen zes weken op de markt gekomen.

De onderneming wil ook voor pluimvee toe naar het zelfde concept. “Voor rundvee bekijken we de mogelijkheden nog”, aldus Michels.
Voor zover bekend is Boerenbond Deurne het eerste bedrijf dat komt met een lijn voeders met een consequente stabiele samenstelling.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan-Willem Aartsen

    Cooperatie Rijnvallei kent deze al langer in zowel de zeugen en de vleesvarkens voeders

Of registreer je om te kunnen reageren.