Home

Nieuws 287 x bekeken

'Bleker mag regionale belangen niet vergeten'

Groningen - Staatssecretaris Henk Bleker mag bij de onderhandelingen over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) regionale belangen niet vergeten.

Dat is de boodschap van een opiniestuk van de Groningse gedeputeerde Douwe Hollenga (landbouw) in het Dagblad van het Noorden.

Groningen en Drenthe krijgen jaarlijks 128 miljoen euro aan GLB-middelen. De provincies hebben dat geld hard nodig en daarom mag de hervorming van het beleid er niet toe leiden dat een deel daarvan wegvloeit naar andere regio’s. "Het kabinet wil agrarische ondernemers belonen voor het beheer van natuur en landschap", schrijft Hollenga. "Dat zal nog een lastige keuze worden voor Bleker. Gaat er straks boerengeld uit Groningen naar natuurgebieden in Gelderland? Gaat er straks boerengeld uit de Veenkoloniën naar het Groene Hart?"

De gedeputeerde vindt dat de provincies de staatssecretaris duidelijk moeten maken dat zij de GLB-gelden nuttig besteden.

Of registreer je om te kunnen reageren.