Home

Nieuws

'Bleker al in augustus gevraagd'

Den Haag - Henk Bleker is al in augustus door CDA-partijleider Maxime Verhagen gevraagd om staatssecretaris te worden.

Dat zegt voormalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin, ook christendemocraat, vrijdag in een interview met De Volkskrant. “Ik heb het in zo’n vroeg stadium uit zo’n goede bron gehoord, dat ik moet aannemen dat ik op 18 augustus, toen ik met de partijvoorzitter een uitgebreid gesprek voerde over de positie van onze partij, zonder dat ik het wist tegenover iemand zat die toen al kandidaat-staatssecretaris was”.

Hirsch Ballin vindt die constatering schokkend. Het CDA was op dat moment ernstig verdeeld over de mogelijke samenwerking met de PVV van Geert Wilders. Bleker, nu staatssecretaris van landbouw, was toen voorzitter van de partij. En die moet volgens Hirsch Ballin onafhankelijk zijn. “Het is heel ernstig om te zien dat dit kan gebeuren in jouw partij.”

Bleker zelf ontkende gedurende de formatie altijd in de race te zijn voor een staatssecretariaat of ministerschap. Hij suggereerde daar geen tijd en ambitie voor te hebben. Uiteindelijk werd zijn kandidatuur in oktober als een van de laatsten bekendgemaakt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.