Home

Nieuws 171 x bekeken

Biologica noteert verlies van bijna vier ton

Utrecht – De organisatie voor biologische landbouw en voeding Biologica heeft in 2009 een verlies geleden van bijna vier ton. Dat blijkt uit de jaarrekening.

Uit het jaaroverzicht blijkt dat vooral de inkomsten uit donaties, sponsoring en de verkoop van artikelen veel minder zijn dan begroot. De inkomsten uit eigen fondswerving bedroegen ruim 718.000 euro, terwijl bijna 1,1 miljoen euro was begroot. Tegelijkertijd werd er drie ton meer dan begroot uitgegeven aan consumentenacties, beleidsbeïnvloeding en de verkoop van artikelen. De uitgaven daarvoor bedroegen ruim 1,6 miljoen euro, waar 1,3 miljoen euro was begroot.

Biologica verwacht dat de baten uit eigen fondswerving dit jaar nog verder afneemt en uit zal komen op ruim een half miljoen euro. In 2009 werd bijna 1,2 miljoen euro aan projectsubsidies verkregen. Het merendeel daarvan is verstrekt door het landbouwministerie (ruim 9 ton).

Of registreer je om te kunnen reageren.