Home

Nieuws 186 x bekeken

Betere bescherming regionaal product

Brussel – De Europese Commissie wil de bescherming van regionale producten versterken. Dat blijkt uit het maatregelenpakket over voedselkwaliteit dat Commissaris Dacian Ciolos vrijdag presenteerde.

Zo gaat Brussel de regelgeving vereenvoudigen en toelatingsprocedures vereenvoudigen. Ook komt er een meer heldere definitie van het begrip ’regionale specialiteit’. Daarnaast komen er vrijwillige richtlijnen voor de etikettering van regionale producten.

”De kracht van de Europese agrarische productie ligt in de diversiteit”, zei Ciolos bij de presentatie. ”Boeren die druk ondervinden van de economische situatie, de concentratie van retailers en toenemende internationale concurrentie hebben gereedschap nodig om beter over hun producten te kunnen communiceren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.