Home

Nieuws 226 x bekeken

Avebe produceert 20 procent minder zetmeel

Foxhol – Avebe produceert dit jaar ongeveer 20 procent minder aardappelzetmeel.

De aanvoer van zetmeelaardappelen bij Avebe gaat ondanks de vorstperiode onverminderd voort, meldt het zetmeelconcern. ”Inmiddels is meer dan de helft van het verwachtte aardappelvolume voor dit jaar verwerkt. Door wateroverlast in augustus en september en de vroeg invallende winter is een klein percentage van het areaal zetmeel aardappelen niet geoogst.”

De kwaliteit van de aangevoerde aardappelen was de afgelopen periode redelijk goed, stelt Avebe. ”Door de natte oogstomstandigheden is het tarrapercentage hoger dan in 2009 terwijl het onderwatergewicht (zetmeelgehalte) ongeveer 470 gram bedraagt, wat 15 gram lager is dan in de voorgaande campagne. Naar verwachting zijn vóór 1 maart alle aardappelen verwerkt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.