Home

Nieuws

Amerika: voedingswaarde vermelden op vlees per 2012

Washington - Het Amerikaanse landbouwministerie USDA heeft veertig veelverkochte snitten vlees aangewezen die vanaf 2012 verplicht moeten worden voorzien van een etiket met informatie over de voedingswaarde.

Dat meldt persbureau Reuters. Het moet voor de consumenten makkelijker worden om te begrijpen wat ze precies kopen, aldus het ministerie. De etiketten komen ondermeer op hele kippen en kipfilet, steaks, hamburgers en gemalen kalkoenvlees. Er moet informatie op staan over het aantal calorieën en hoeveel verzadigd en onverzadigd vet het product bevat.

De organisatie van rundveehouders, de National Cattlemaen’s Beef Association, staat achter de verordening, maar vreest de etikettering niet voor 1 januari 2012 rond te kunnen krijgen. Daar is anderhalf tot twee jaar tijd voor nodig, aldus de NCBA.

Of registreer je om te kunnen reageren.