Home

Nieuws

'Alle producten supermarkt duurzaam in 2015'

De ChristenUnie wil een convenant met alle supermarktketens om in 2015 de eigen merken alleen nog maar eerlijk en duurzaam aan te bieden. Dat staat in een motie die Tweede Kamerlid Joël Voordewind (CU) maandag indient.

Supermarktketen Albert Heijn heeft reeds toegezegd haar huismerkproducten in 2015 duurzaam geproduceerd aan te bieden. Volgens de christelijke partij moeten halverwege 2012 de supermarkten in staat zijn om de helft van hun assortiment 'eerlijk' aan te bieden aan de klanten.

De motie roept de regering op om in samenspraak met Nederlandse supermarkten en organisaties als Fairfood, ICCO, Oxfam Novib, Cordaid en Stop the Traffik het plan ten uitvoer te brengen. Duurzame producten houden volgens de CU in dat ze niet zijn gemaakt met kinder- en slavenarbeid en tegen eerlijke prijzen worden geleverd. De producten zouden ook moeten voldoen aan de eisen van milieu- en dierenwelzijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.