Home

Nieuws 10 reacties

Albert Heijn start met varkensvlees met Beter Leven-ster

Vanaf vandaag gaat Albert Heijn het reguliere varkensvlees vervangen door varkensvlees met het Beter Leven Kenmerk met 1 ster van de Dierenbescherming.

De introductie is vanochtend officieel gestart met de aanbieding van dit vlees aan staatssecretaris Henk Bleker van het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie in de Albert Heijn XL in Den Haag.

Albert Heijn begint met de verkoop van het vlees in alle winkels in Zuid-West Nederland. Vanaf medio volgend jaar moet het vlees in alle winkels van Albert Heijn liggen. In totaal gaat het dan om vlees van ongeveer 1 miljoen varkens afkomstig van ongeveer 150 bedrijven.

Tijdens de introductie van varkensvlees met één ster maakte Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, bekend dat zijn organisatie op het ogenblik aanvragen in behandeling heeft voor een rookworst met twee sterren, kip en- varkensvleeswaren met één en twee sterren en een rollade met één ster.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  een wolf in schaapskleren. meer kan ik van albert hein niet zeggen, de extra kosten die gemaakt worden bij betalen, maar ondertussen de boeren wel helemaal leegmelken.

 • no-profile-image

  boerke

  precies, de beste oplossing is als de buurman eindelijk het bijltje d'r eens bij neergooit. Hoe eerder hoe beter, waqnt d'r is veeeel te veeeeeel!

 • no-profile-image

  boerke

  mooi initiatief van AH. Nu de kippen en natuurlijk ook de koeien nog. Slechts zuivel van weidegangster verkopen. Prima, ga zo door AH. Uiteraard wel er voor zorgen dat de grondstoffenproducent een paar dubbeltjes meer krijgt.

 • no-profile-image

  Florijntje

  In onze krant van vandaag staat ook het zelfde voorbeeld van CDA politiek:

  Albert Hein ontketent varkensrevolutie.

  De varkens krijgen nu in plaats van 0,7 vierkante meter wel 1 vierkante meter ruimte.

  Geweldig. CDAer Bleeker ( juist hij!!!) neemt het eerste varkensvlees "nieuwe stijl" in ontvangst. Wat een vooruitgang in dierwelzijn.

  Typisch CDA gedrag dus : een boel bombarie over ondergeschikte zaken. Maar de kern van het probleem wordt niet genoemd. En de oplossing al evenmin.

  De discussie moet niet gaan om vierkante meters en dierwelzijn. De discussie moet m.i. gaan over wanneer precies een eind wordt gemaakt aan deze bioindustriele activiteiten.


  Florijntje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je hebt helemaal gelijk Florijntje. Wég met al die bio-industietroep. Maar bij jullie wil juist zo'n megadenker een gigastal gaan bouwen. Zo komt er nooit een einde aan de dierenellende!

 • no-profile-image

  Jophan

  Dit is een mooi streven, maar niet voor iedereen. Als 7% van de varkenshouders meedoet is er al een overschot. Daardoor zal de boerenprijs in mekaar storten, net zoals het nu ook altijd gebeurd! AH krijgt een mooi en vooral goedkoop product. Hier verdient AH zeker meer aan als de boeren! Maar het is het proberen waard! Zorg samen wel voor een gestuurde productie!

 • no-profile-image

  eet meer

  Ja en dan zeker van die chemische kunstof troep vreten die ze vleesvervangers noemen en daar kanker van krijgen BAH

 • no-profile-image

  Boer

  Jophan schrijft: "Zorg samen wel voor een gestuurde productie!" En laten boeren nou daar juist niet toe in staat zijn! Vooral denken in hoge aantallen, kilo's en liters, opjagen dat aanbod! De belangrijkste overwinning van de individualistische boer is behaald wanneer zijn buurman stopt.

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Joepie, ik zie sterretjes!

 • no-profile-image

  john

  wil je iets veranderen in nederland dan zal je samen met de boer moeten werken i.p.v. de boeren tegen te werken. Dat we nu megastallen hebben komt juist door het tegenwerken van de boeren. Als we als bedrijven niet opgezadeld waren met dierrechten, hoge mestafzetkosten, moeilijke vergunningsverlening, ammoniak en geurproblematiek. Was het houden van varkens en kippen niet alleen weggelegd voor megaondernemers maar nog gewoon voor de vakman die graag met dieren werkt! Al die kostprijsstijgingen kunnen alleen opgevangen worden met het opschalen van bedrijven terwijl er voor het dier niet veel verandert. Daarom stel in nieuwe regelgeving het DIER centraal en niet de omgevingsfactoren! De oplossing ligt niet in het laten verdwijnen van de sector uit nederland maar hij kan wel gezonder, diervriendelijker en dus beter.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.