Home

Nieuws 357 x bekeken

Agco wil Case New Holland kopen

Duluth - Landbouwmachineconcern Agco wil Case New Holland (CNH Global) van Fiat overnemen. Dat heeft de CEO van Agco, Martin Richenhagen, verklaard in het Italiaanse zakenblad MF.

De topman van de trekkerfabrikant zegt dat hij onlangs met Fiat-bestuursvoorzitter Sergio Marchionne heeft gesproken. Toen nog zonder resultaat.

”Marchionne weet me te vinden en hij heeft mijn telefoonnummer”, aldus Richenhagen, die eraan toevoegt dat Marchionne nog niet toe is aan verkoop.

Agco is het moederbedrijf van de bekende merken Fendt, Massey Ferguson, Valtra en Challenger. Agco zou mogelijk de bouwdivisie van CNH Global verkopen na een overname.

Volgens Richenhagen wacht Marchionne mogelijk met verkoop tot duidelijk is hoe Chrysler presteert. Fiat kocht in 2009 een belang van 20 procent in de noodlijdende Amerikaanse autoproducent. Chrysler zag de verkopen de laatste jaren teruglopen van ruim 2 miljoen naar minder dan 1 miljoen auto’s.

Fiat zet volgend jaar de divisie voor machines en vrachtwagens (CNH Global, Iveco) los van het moederbedrijf.

Overigens staat het vanuit Amerika geleide trekkerconcern officieel in Amsterdam geregistreerd.

Voor Fiat is (land-)bouwmachinebedrijf CNH Global lang een winsttrekker geweest, maar de activiteiten hebben volgens de directie te weinig overlap met de auto-activiteiten.
De opmerkingen van Richenhagen baren opzien. Eerder zei Richenhagen vooral organische groei na te streven.

Of registreer je om te kunnen reageren.