Home

Nieuws 3 reacties

Afschieten dieren Oostvaardersplassen mag

Lelystad - De provincie Flevoland sluit vanwege de winterse omstandigheden maandag de jacht op wild.

Dieren in de Oostvaardersplassen mogen echter wel worden afgeschoten als daarmee onnodig lijden wordt voorkomen. Het is een van de uitzonderingen op het jachtverbod, liet de provincie vrijdag weten.

Flevoland wil met het sluiten van de jacht het wild en overige beschermde diersoorten, die alle beschikbare energie nodig hebben om te kunnen overleven, sparen.

Uitzonderingen zijn het doden van edelherten in de Oostvaardersplassen, het doden van reeën die als gevolg van een verkeersongeval onnodig lijden en schadebestrijding in boomgaarden. Vogels die gevaar kunnen opleveren voor de vliegveiligheid bij de Luchthaven Lelystad, mogen alleen worden verjaagd

De kans dat hazen schade aan landbouwgewassen veroorzaken in de Noordoostpolder, wordt door de maatregel groter. Na overleg met faunabeheer is besloten dat de provincie in januari ontheffing zal verlenen om meer hazen af te schieten.

Eerder al kondigden de provincies Gelderland, Limburg, Zuid-Holland, Groningen en Noord-Brabant een jachtverbod af. In Drenthe gaat zondag een jachtverbod in, in Utrecht en Flevoland mag vanaf maandag niet meer worden gejaagd.


Laatste reacties

  • no-profile-image

    Zeer efficiënt en humaan dat afschieten van uitgehongerde dieren in de OVP. Bijvoeren zou het dierwelzijn positief beïnvloeden en dat is niet de opzet in deze nepnatuur. Erfenis van een politiek systeem wat de normen en waarden hoog in het vaandel had.

  • no-profile-image

    Nederland op zn smalst. Aansluiting bij de "nachbaren" zou uitkomst bieden. Der Niederlände, een leuke naam voor een deelstaat aan de Noordzee. Aan de andere kant van Die Gruppe gaan ze toch wat volwassender om met de natuur en de boeren. Grusse aus Gröningen.

  • no-profile-image

    te laat voor het kerstmenu

Of registreer je om te kunnen reageren.