Home

Nieuws

Adviesgroep: Ierse tuinder moet innoveren

Dublin – Ierse tuinders moeten meer aan innovatie doen. Die aanbeveling komt van een adviesgroep die onlangs is benoemd door de Ierse minister van tuinbouw Ciaran Cuffe.

Volgens de adviesgroep heeft de Ierse tuinbouw last van geïmporteerde verse groente en fruit die vaak goedkoper zijn dan de Ierse producten. De Ierse tuinders betalen veel voor energie, hetgeen de kostprijs verhoogt.

De adviesgroep vindt dat de tuinders zich meer moeten richten op biologische producten en op nieuwe afzetmarkten voor bijvoorbeeld kruiden, kleine aardappelen, fruit dat in potjes in de keuken groeit en exotische fruit- en groentesoorten. Daarnaast moet meer voorlichting worden gegeven over de gezondheidsbevorderende effecten van verse groente en fruit.

De adviesgroep schat dat de Ierse tuinbouw jaarlijks voor 370 miljoen euro afzet op de binnenlandse markt. ”Terwijl alleen de export van champignons naar Engeland jaarlijks al ruim 100 miljoen euro oplevert.”

Of registreer je om te kunnen reageren.