Home

Nieuws 1 reactie

Aandacht voor export kooien legbatterij

DEN HAAG - Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) gaat bij de Europese Commissie aandacht vragen voor de verkoop van kooien waarin vanaf 2012 in Europa geen pluimvee meer mag worden gehouden. Hij komt daarmee tegemoet aan een verzoek van de Partij voor de Dieren (PvdD) en het CDA.

Door het verbod op de zogenaamde legbatterij verkopen pluimveehouders de kooien nu in landen buiten de EU, signaleerde Esther Ouwehand (PvdD) donderdag. ,,Ze geven er in bijvoorbeeld Oekraïne blijkbaar net iets meer voor dan de Nederlandse ijzerhandel.''

Ouwehand had het liefst een exportverbod gezien of een sloopregeling. Bleker voelt niets voor een sloopregeling en stelt dat een exportverbod niet kan. Ook weet hij niet of hij grootschalige export kan voorkomen. ,,Maar ik wil het punt wel onder de aandacht brengen in de Europese Commissie.''


Eén reactie

  • no-profile-image

    Wel oude systemen verkopen naar het buitenland, en ondertussen klagen dat de productie bij ons te duur is door te strenge normen. Heel apart.

Of registreer je om te kunnen reageren.