Home

Nieuws

75.000 euro voor educatie over voeding

Roermond – De Limburgse Land- en Tuinbouworganisatie LLTB heeft van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) 75.000 euro subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een lesprogramma over voeding.

Het lesprogramma is bedoeld voor Limburgse basisschoolleerlingen. Met het project Beter (W)eten bundelt LLTB diverse initiatieven om jongeren bewust te maken van een goed en duurzaam voedingspatroon. Hierbij wordt samen gewerkt met GGD Zuid Limburg, GGD Limburg Noord, het Centrum voor Natuur- en Milieu-educatie, het Citaverde College, IVN en de Wageningen UR.

Het ministerie beveelt in de subsidietoekenning aan deze samenwerking verder uit te breiden met onder meer de Hogeschool Zuyd en de Universiteit van Maastricht. Ook geeft het departement in overweging aansluiting te zoeken bij een Europees project over gezondheidsbevordering.

”Het basisonderwijs heeft behoefte aan een krachtig en eenduidig educatieconcept”, aldus LLTB. In het onderwijsprogramma wordt onder meer een overkoepelende website ontwikkeld. Daarnaast komen er verschillende expertontmoetingen en een provinciaal eindsymposium.

Of registreer je om te kunnen reageren.