Home

Nieuws

3,7 miljoen voor sanering verspreid glas Waddinxveen

Waddinxveen - De gemeente Waddinxveen krijgt van de provincie Zuid-Holland een subsidie van 3,7 miljoen euro om verspreid glas in de polder Bloemendaal op te ruimen. Dat staat op de gemeentelijke website.

Het betreft sanering van ongeveer 15 hectare glas. De sanering vindt plaats in de periode van 2011 tot en met 2014.

Door de sanering kan een open veenweidenlandschap worden gecreëerd. De polder wordt door de sanering volgens Waddinxveen een stuk aantrekkelijker voor recreanten uit de Randstad. De subsidie wordt ingezet wanneer toepassing van de Ruimte voor Ruimte regeling onvoldoende oplevert. Deze regeling houdt voor telers het recht in om één burgerwoning te bouwen per halve hectare gesaneerd glas.

Of registreer je om te kunnen reageren.