Home

Nieuws 1 reactie

1,1 miljoen euro boete voor Belgische mestfraude

Hasselt - Een Belgische mesthandelaar is door de rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een boete van 1,1 miljoen euro.

De 41-jarige ondernemer uit Halen stond terecht voor het vervalsen van documenten voor fictieve mesttransporten. De mest werd vervolgens illegaal geloosd, waarmee schade werd toegebracht aan het milieu.

Uit onderzoek bleek dat de man onvoldoende mestopslag had. De rechter heeft bij het bepalen van de hoogte van de straf rekening gehouden met de het feit dat hij via het vervalsen van papieren de controles wilde omzeilen. Het is niet voor het eerst dat de man veroordeeld is voor fraude met mest.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet

    Zijn daden benne groot

Of registreer je om te kunnen reageren.