Home

Nieuws 318 x bekeken

Zwarte gevederde Tulpen voor De Zwarte Tulp

Het museum De Zwarte Tulp in Lisse heeft een fraaie uitbreiding van de collectie ontvangen.

Tijdens een bijeenkomst van de gildeleden van Museum de Zwarte Tulp nam voorzitter Arie Breure vorige week vrijdag een schilderij van twee zwarte tulpen in ontvangst, die van bovenaf in de 'keel' worden gekeken. Schilderes Margareth Meulmeester kreeg de veel complimenten voor dit werk, dat onder de naam 'Zwarte gevederde Tulpen' een ereplaats zal krijgen in de hal van het museum. "Het museum heeft tot nu toe een fantastisch jaar," aldus voorzitter Arie Breure.

"Door deskundige inbreng tijdens de realisatie van de jubileumtentoonstelling in het kader van het 25-jarige bestaan van het museum en door de medewerking van de Nederlandse museumvereniging alsmede de 'Dancing Tulips', een geschenk dat koningin Beatrix bij haar jubileum heeft mogen ontvangen, stromen de bezoekers binnen. Het museum heeft kennelijk zoveel aandacht getrokken, dat zij ook is opgenomen in de historische scheurkalender. De huidige tentoonstelling trekt zoveel belangstelling, dat overwogen wordt om haar tot ergens in maart 2011 onaangeroerd te laten."

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.