Home

Nieuws 198 x bekeken

Verwarring over naam narcis

In de keuringszaal bij de CNB in Lisse is het deze week nogal rustig.

Dit is niet zo vreemd aan het einde van november.Bovendien laten veel inzenders hun producten nu thuis omdat ze deze niet aan de invloeden van de vorst willen blootstellen. Wel komen nu enkele potten met narcissen tot ontwikkeling, ingezonden door FloraHolland. Deze cultivars vormen een 'probleempje' voor de kenners: het nu goed in bloei komende gewas is namelijk ingeleverd als de dubbele Narcissus 'Bridal Crown' maar de vraag is of dat inderdaad zo is. Cees Breed zegt hierover zijn twijfels te hebben. De geshowde cultivar is oranjerood en is volgens hem de cultivar 'Abba die is voortgekomen uit de dubbele Narcissus 'Cragford'. De vraag van FloraHolland ligt bij de KAVB keuringscommissie op de goede plek, want deze kan voorkomen dat cultivars onder de verkeerde naam op de veiling worden aangeboden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.