Home

Nieuws 250 x bekeken 1 reactie

Van Ardenne voorgedragen als PT-voorzitter

Agnes van Ardenne wordt voorgedragen als voorzitter van het Productschap Tuinbouw. Het bestuur van het PT stemde vanmorgen in met deze kandidaat van de benoemingsadviescommissie. Van Ardenne zal bij benoeming per 1 juli 2011 in functie treden.

Daarmee is het niet gelukt een opvolger te vinden bij het vertrek van Tjibbe Joustra 1 februari. Bart Bruggeman, vice-voorzitter van het PT is van 1 februari tot 1 juli interim-voorzitter.

Volgens Van Ardenne is er draagvlak voor productschappen omdat de overheid zich terugtrekt en het besef doordringt dat publiek-private samenwerking essentieel is om de sector overeind te houden en om de wereld te kunnen blijven voeden. Zij was eerder ondermeer minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Van Ardenne had in de jaren negentig als CDA-woordvoerder in de Tweede Kamer tuinbouw in haar pakket. "Nu is de sector weer in woelige tijden. De concurrentie is scherp, de overheid trekt zich op tal van terreinen terug. En dan is het mooi, dat er een sterk Productschap is, waar het publieke belang, zoals gezond voedsel, minder CO2-uitstoot en minder verbruik van energie en water, wordt verbonden met het belang van het voortbestaan van de Nederlandse bedrijven", aldus Van Ardenne.

Bart Bruggeman, vice-voorzitter van het PT, noemt Van Ardenne bij uitstek geschikt voor het voorzitterschap van het PT. "Zij zal de brug kunnen slaan tussen het PT als instituut van en voor de tuinbouw en de praktijk van de ondernemers en werknemers. Deze tuinderdochter heeft brede kennis van en ervaring in onze sector en is met verstand, hart en ziel verknocht aan de tuinbouw. Daarnaast heeft ze ook bewezen over bestuurlijke kwaliteiten te beschikken."

Eén reactie

  • no-profile-image

    ED

    Zij is uitermate geschikt. maar kan Joustra niet in direct llijn opvolgen. De reden hier wordt niet vermeldt.
    Hoe het PT aan de arrogantie komt om voort te kunnen blijven staan nadat het is afgeschaft is mij een compleet raadsel. Loopt Flora Holland(FH) dit ook te co-ordineren? Na de afschaffen zijn er nog reserves over, die moeten gewoon terug naar de betalers. FH en andere burocraten moeten daar met hun takken vanaf blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.