Home

Nieuws

Stappenplan voor groene gezonde wijk

Groen is van grote waarde voor de gezondheid en welzijn van bewoners in een woonwijk.

Daarnaast is groen in de buurt goed voor de ontwikkeling van kinderen. De brochure 'Een gezonde groene wijk' biedt tien praktijkvoorbeelden, tips en suggesties in de vorm van een vijfstappenplan om een groene wijk te creëren en is een inspiratiebron voor gemeenten, GGD'en en maatschappelijke organisaties. Mensen voelen zich prettiger in een groene omgeving. Ook bezoeken ze minder vaak de huisarts.

Een groene omgeving vermindert stress, nodigt uit tot bewegen en het ontmoeten van buurtbewoners. Kortom groen is essentieel voor het verbeteren van de gezondheid van mensen.

De brochure is tot stand gekomen door samenwerking tussen EMGO+instituut, Kenniscentrum Recreatie, ministerie LNV (nu EL&I), Plant Publicity Holland, GGD Nederland, GGD IJsselland, Bureau Gezondheid Milieu & Veiligheid, GGD'en Brabant/Zeeland, GGD van Hulpverlening Gelderland Midden, GGD Amsterdam, GGD Hollands Midden en GGD Rotterdam-Rijnmond.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.