Home

Nieuws

Nederland eet snert, fruit en stamppot

Door de vrieskou en de sneeuw staat er bij veel mensen winterkost op het menu.

De stamppotten, erwtensoep, rookworst en winterse groenten als spruitjes en boerenkool vliegen de schappen uit in de supermarkten. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) wordt in deze periode maar liefst zes keer zoveel van dit soort etenswaren verkocht dan in het voorjaar en de zomer, liet een woordvoerster dinsdag weten.

De temperatuur is daarvoor volgens haar rechtstreeks verantwoordelijk. "Naarmate de temperatuur daalt, neemt de omzet in de typische winterproducten toe.'' Albert Heijn bevestigt dit beeld. De erwtensoep loopt volgens een woordvoerster drie keer zo hard als normaal. Ook stamppotgroenten en -aardappelen doen het goed. Opvallend is de vraag naar fruit. "Mensen eten meer mandarijnen, sinaasappels en kiwi's om hun weerstand op te bouwen.''

Van lege schappen is volgens de zegsvrouw nog geen sprake. ,,We zijn er zeker op voorbereid.'' Dat geldt ook voor de C1000. ,,We hebben voldoende voorraad'', aldus een woordvoerster. Ook hier is de vraag naar winterkost groter dan vorige week. "Het ligt dus niet alleen aan het seizoen.'' Naast de geijkte producten als boerenkool, rookworst en erwtensoep, zijn ook stoofvlees, chocolademelk en spliterwten geliefde koopwaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.